Babi Pangang

apr 24, 2018 0 Reacties
Lees

Babi Pangang van de vang van wildzwijn: (4 personen) De vang van een varken, is het vlees gedeelte achter de buikzijde van de ribben naar de achterlopers. Je snijd het langs de ribben en de filets uit en vergeet niet de limpfenklier bij de kannt van de achterloper weg te snijden. Deze herken je..

Pate van grofwild

apr 24, 2018 0 Reacties
Lees

Paté van wildzwijn of hertenachtige: Totale tijd: 1,5 uur bereiding en 8 uur opstijven in de koelkast Aantal personen: 10   In eerste instantie geef ik u een basisrecept en vervolgens geef ik u inspiratie en ingrediënten die u extra bij kan voegen in uw paté. Tot slot nog een..

Spareribs

apr 24, 2018 0 Reacties
Lees

spareribs Garing: Ik zaag de sparerib onder de filet af, en laat in het geheel tot aan het borstbeen. Persoonlijk laat ik het borstbeen, het vet en het vlies van de buitenzijde aan de ribben, dit geeft smaak en ook dit kan je eten, dus puur, eerlijk en heerlijk En zo kunnen de gasten zien hoe een ..

Grofwild stoofpotje

apr 24, 2018 0 Reacties
Lees

GROFWILD STOOFPOTJE Voor 6 personen   INGREDIENTEN: 1 kg ree stoofvlees 1 potje wild fond 1 groot potje tomaten puree 4 rode uien 2 preien 1 venkel 2 grote winterpenen 3 laurierblaadjes halve fles (rode) wijn bloem 200 ml suikerstroop 3 plakken kruidkoek olijfolie   BEREIDING: Haal de sch..

Sate

apr 24, 2018 0 Reacties
Lees

SATE Voor saté kan je de biefstukken van ree, rood -, dam wild, en moeflon gebruiken. Neem van de voorlopers het schouder gedeelte en eventueel de lende . Van zwartwild de braadstukken van de voor – en achterlopers en de filet. De filet van zwartwild is bijzonder omdat het redelijk stev..

Langzaam gegaarde achterbout

apr 24, 2018 0 Reacties
Lees

LANGZAAM GEGAARDE ACHTERBOUT Aantal personen: 6 Benodigdheden keuken: oven, vleesthermometer, ovenschaal Benodigdheden recept: 1 reebout van ongeveer 2,5 kg. Buikspekom de bout te omwikkelen. Dun gesneden reepjes uit de supermarkt of als je het bij de slager laat snijden is 3 mm dikte perfect..

Soep en fond van grofwild

apr 24, 2018 0 Reacties
Lees

SOEP EN FOND VAN GROFWILD: AANTAL PERSONEN: 4  INGREDIENTEN VOOR DE BASIS SOEP EN FOND: 1 KG BOTTEN, BIJ VOORKEUR, BEENDEREN VAN ACHTERLOPER, ONDERLOPER, RUG EN NEK. GOEDE SCHEUT LICHTE KOOK OLIJF OLIE 4 PREI 2 WINTERPEEN 4 RODE UI 1 GROOT BLIKJE TOMATEN PUREE 4 STENGELS BLEEKSELDERIJ 3 LAUR..

Wildburger

apr 24, 2018 0 Reacties
Lees

WILDBURGER We gaan richting de zomer, en een hamburger past daar natuurlijk lekker bij. We gaan meer buitenkoken. Buiten koken krijgt steeds meer aandacht en populariteit. Ik promoot het eten van wild in de zomer.Er wordt dan veel geschoten dus kan je het ook eten, is mijn motto. Wat een mooie ontwi..

Geconfijte schenkel en nek van grofwild

apr 24, 2018 0 Reacties
Lees

RECEPT: GECONFIJTE  GROFWILD SCHENKEL EN NEK Weer een recept wat heel makkelijk is, waar je weinig voor hoeft te doen, dus voor iedereen te maken zonder ingewikkelde stappen. Maar wel heel erg lekker! Tevens kan je met dit kookproces veel maken van producten van wild waar je misschien van af vr..

Duivensoep

apr 24, 2018 0 Reacties
Lees

RECEPT: DUIVENSOEP Aantal personen:  4 Benodigdheden keuken: Grote pan, vleestang, eventueel handschoenen (bv afwas) om het vlees van botjes te halen. Braadpan voor de ui Benodigdheden recept: 8 duiven, geplukt of ontveld (met of zonder borstfiletjes) (de borst kan ook als gerecht apart gese..

Reelende en reebiefstuk braden

apr 17, 2018 0 Reacties
Lees

REE-LENDE BRADEN VOORBEREIDING: Haal het vlees een dag voor bereiding uit de vriezer en leg in een schaaltje (in de verpakking) in de koelkast. Haal het vlees 1 ‡ 2 uur voor bereiding uit de koelkast en laat, in de verpakking,op kamertemperatuur komen. Haal het vlees uit de verpakking, leg o..