24 april 2018

Duivensoep

Auteur Bert Buitenhuis

RECEPT: DUIVENSOEP

Aantal personen:  4

Benodigdheden keuken:

Grote pan, vleestang, eventueel handschoenen (bv afwas) om het vlees van botjes te halen.

Braadpan voor de ui

Benodigdheden recept:

  • 8 duiven, geplukt of ontveld (met of zonder borstfiletjes) (de borst kan ook als gerecht apart geserveerd worden)
  • 75 gr roomboter
  • 3 winterpeen (in kleine blokjes gesneden)
  • 6 rode uien (fijn gesneden en aanfruiten in braadpan met olijfolie)
  • 3 tomaten (in stukjes gesneden)
  • 9 takjes selderij (fijn gesneden)
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 theelepels koriander zaad (geplet)
  • 6 eetlepels port
  • 1 bosje peterselie (fijn gesneden)
  • Sap van halve citroen
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 liter water 

Tijd:

3.5 uur 

Procedure:

  1. Doe de roomboter in de pan en braad tot deze bruin is. Voeg de winterpeen, 2 gesnipperde rode uien,selderij, laurier, korianderzaad, wat gemalen peper en de duifjes toe en braad rondom totdat deze bruin gebraden is.
  2. Voeg 1 liter water, de citroensap en wat zout toe.
  3. Met deksel op de pan op laag vuur laten pruttelen voor 1 uur.
  4. Na 1 uur de overige ui en tomaat erbij voegen.
  5. Nu zonder deksel nog 2 uur laten pruttelen op een laag vuur.
  6. Regelmatig proeven en peper en zout bijvoegen naar smaak
  7. Als de smaak naar wens is ga je de botjes van het vlees losmaken, dit is met schone afwashandschoen prima te doen. Voel zorgvuldig of je alle botjes heb verwijderd.
  8. Dan het vlees terug in de pan en het vuur wat hoger zodat je het warm kan serveren. Voeg dan de peterselie en de port toe.

 

                                                              Geniet ervan!

Voeg een opmerking toe

beschermt met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden
Annuleren