RECEPT: DUIVENSOEP
Aantal personen: 4
Benodigdheden keuken:
Grote pan, vleestang, eventueel handschoenen (bv afwas) om het vlees van botjes te halen.
Braadpan voor de ui
Benodigdheden recept:
- 8 duiven, geplukt of ontveld (met of zonder borstfiletjes) (de borst kan ook als gerecht apart geserveerd worden)
- 75 gr roomboter
- 3 winterpeen (in kleine blokjes gesneden)
- 6 rode uien (fijn gesneden en aanfruiten in braadpan met olijfolie)
- 3 tomaten (in stukjes gesneden)
- 9 takjes selderij (fijn gesneden)
- 3 laurierblaadjes
- 3 theelepels koriander zaad (geplet)
- 6 eetlepels port
- 1 bosje peterselie (fijn gesneden)
- Sap van halve citroen
- Peper en zout naar smaak
- 1 liter water
Tijd:
3.5 uur
Procedure:
- Doe de roomboter in de pan en braad tot deze bruin is. Voeg de winterpeen, 2 gesnipperde rode uien,selderij, laurier, korianderzaad, wat gemalen peper en de duifjes toe en braad rondom totdat deze bruin gebraden is.
- Voeg 1 liter water, de citroensap en wat zout toe.
- Met deksel op de pan op laag vuur laten pruttelen voor 1 uur.
- Na 1 uur de overige ui en tomaat erbij voegen.
- Nu zonder deksel nog 2 uur laten pruttelen op een laag vuur.
- Regelmatig proeven en peper en zout bijvoegen naar smaak
- Als de smaak naar wens is ga je de botjes van het vlees losmaken, dit is met schone afwashandschoen prima te doen. Voel zorgvuldig of je alle botjes heb verwijderd.
- Dan het vlees terug in de pan en het vuur wat hoger zodat je het warm kan serveren. Voeg dan de peterselie en de port toe.
Geniet ervan!