Wie is De Jagende Kok

HOE IS DE JAGENDE KOK ONTSTAAN?

De Jagende Kok is niet bewust gestart als bedrijf, sinds dat ik jaag vind ik het fantastisch om alles zelf te doen, het slachten en koken met het prachtige vlees. Zo kreeg ik steeds meer vraag van kennissen en vrienden of ik ook vlees van wild verkoop en zo ben ik geproportioneerd wild gaan verkopen. Het koken met wild is ook een grote passie van me en zo kookte ik ook weer voor vrienden en kennissen, en zo kwam de vraag of ik ook een diner kon verzorgen op locatie, en natuurlijk heb ik dat gedaan. Ik was al veel met voorlichting actief voor je De Jagersverening, NOJG, Gewest Veluwe, Vereniging het Reewild en dergelijke. En koken op locatie was een kans om de jacht en het eten van wild te promoten. Ik merkte dat heel veel mensen het eten van wild associeerde met de herfst en winter, als grofwildjager jaagde ik het hele jaar door dus begon ik het eten van wild het hele jaar door te promoten. De vraag naar wild groeide enorm en ook de vraag of ik kon laten zien hoe je nou een ree vanuit het vel tot op je bord klaar maakt. En zo ben ik workshops gaan geven met ree, wildzwijn, damhert en roodwild. Mensen uit het hele land wilden bij mij wild bestellen, de diners thuis en op locatie groeide en de workshops bij mij en op locatie werden steeds meer aangevraagd. En toen, in 2015 heb ik het besluit genomen full time De Jagende Kok op te starten en uit te breiden. Ik vind het ook erg bijzonder dat ik voor culinaire en jacht magazines gevraagd wordt als redacteur om over jacht en het koken met wild te schrijven.

TROTS

Ik ben ontzettend trots dat ik door passie, enthousiasme en het promoten van wild het hele jaar door een bedrijf heb staan waar ik ontzettend veel complimenten respect en waardering voor terug krijg van mijn klanten en de markt.

VEGETARIËRS EN VEGANISTEN

Tevens staan vegetariers en veganisten steeds meer open voor het eten van wild, dit omdat deze vaak tegen dierenleed uit de indusrtie zijn maar wel graag vlees eten waarvan het dier geleeft heeft naar de waarde die bij dit dier past.

SPECIALISME

Ik heb me nu gespecialiseerd in grofwild; ree, wildzwijn en damwild. Mijn producten zijn hier ook op gebaseerd. Ik lever kleinere geproportioneerde producten, technische delen als bouten en ruggen en BBQ producten

Het schilderij van mijn startpagina is mogelijk gemaakt door: 

https://attila-meszlenyi.pixels.com/

 

 

Heeft u een vraag?

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden