24 april 2018

Babi Pangang

Auteur Bert Buitenhuis

Babi Pangang van de vang van wildzwijn: (4 personen)

De vang van een varken, is het vlees gedeelte achter de buikzijde van de ribben naar de achterlopers.

Je snijd het langs de ribben en de filets uit en vergeet niet de limpfenklier bij de kannt van de achterloper weg te snijden.

Deze herken je aan een wat bobbelig donkerbruin ongeveer 1 cm groot "rechthoekje"

Bereidingstijd: 3 uur

Benodigdheden voor de vang:

  • vang 800 gram
  • snijplank
  • keukenmes
  • oven
  • bakplaat oven
  • aluminium folie

Benodigheden voor de marinade:

  • ketchup 400 ml
  • worcester saus 40 ml
  • sauskwast

Benodigdheden voor de saus:

  • steelpannetje
  • spatel
  • Teriyaki 200 ml
  • ABC zoete soya 50 ml

 Bereiding vang:

  • verwarm de oven op 120 c
  • snij de vang in plakjes jan ongeveer 8 cm
  • leg ze op de ovenplaat zonder bakpapier
  • besmeer ze met de sauskwast
  • bedek met aluminium folie zodat er geen vocht kan ontsnappen
  • plaats de ovenplaat in de oven
  • garing duurt 3 uur

Bereiding saus:

  • kook de diverse sausen in het steelpannetje tot een stroperige saus en roer af te toe.

Na 3 uur haal je de plaat uit de oven haal de folie eraf en schep met spatel het vlees eruit, liefst met zoweinig mogelijk vocht.

Leeg het op een bord of schaal waar je het op wil serveren en smeer in met de saus.

Nasi en zoetzure paprika is heerlijk om erbij te serveren. (als je een recept hiervoor wil kan je die me vragen)

 

Het vet kan je opvangen, zeer grof zee zout en kleine stukje uitgebakken spek erin, dit is heerlijk voor op een broodje.

Voeg een opmerking toe

beschermt met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden
Annuleren