Reelende en reebiefstuk braden

Auteur Bert Buitenhuis

apr 17, 2018

REE-LENDE BRADEN

VOORBEREIDING:

  1. Haal het vlees een dag voor bereiding uit de vriezer en leg in een schaaltje (in de verpakking) in de koelkast.
  2. Haal het vlees 1 ‡ 2 uur voor bereiding uit de koelkast en laat, in de verpakking,op kamertemperatuur komen.
  3. Haal het vlees uit de verpakking, leg op een bord of snijplank en dep droog met keukenpapier. Bestrooi aan beide zijden vrij royaal met peper (grof uit de molen)

BEREIDING:

  1. Verhit in een koekenpan een flinke scheute olijfolie. Schroei de filets, op hoog vuur, aan beide zijden snel (10 seconden) dicht om de heerlijke sappen vast te houden. Bestrooi de dichtgeschroeide zijden met (zee)zout naar smaak.
  2. Zet het vuur lager (half) en voeg een flinke klont roomboter toe. Bak nu beide zijden gedurende ca. drie minuten (afhankelijk van de dikte van de filet).
  3. Verwarm ondertussen een bord onder de hete kraan en scheur een passend stuk aluminiumfolie af.
  4. Leg de filets op het bord (met een tang! niet in prikken!), giet het vocht erover en dek af met het aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.

 Geniet ervan!

Voeg een opmerking toe

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden
Annuleren