Langzaam gegaarde achterbout

Auteur Bert Buitenhuis

apr 24, 2018

LANGZAAM GEGAARDE ACHTERBOUT

Aantal personen: 6

Benodigdheden keuken:

oven, vleesthermometer, ovenschaal

Benodigdheden recept:

1 reebout van ongeveer 2,5 kg.

Buikspekom de bout te omwikkelen. Dun gesneden reepjes uit de supermarkt of als je het bij de slager laat snijden is 3 mm dikte perfect.

Tijd: 6 uur:

Na de voorbereiding hoef je er niet meer naar om te kijken, alleen af en toe de  vleesthermometer af te lezen.

Procedure:

Verwarm de oven voor op 90 Graden C. Omwikkel de bout vers, dus zonder aangaren, met het buikspek zodat de hele bout in de het buikspek als een pakketje afgesloten is. Prik de vleesthermometer in het dikste gedeelte van de bout tot aan het bot. Leg de bout op de ovenschaal. Wanneer de thermometer 55 graden aan geeft, kan de bout uit de oven en laat deze  voor 5 minuten rusten. Zo trekken de vleessappen in het vlees en wordt het nog sappiger. Wanneer je het onderstaande recept voor bijgerechtgebruikt, omwikkel dan de bout met aluminium folie als je hem uit de oven haalt.

Het is mooi om de bout bv op een houten plank op de eettafel te plaatsen en daar het vlees aan te snijden.

Dit recept kan je voor veel soorten grofwild bouten en voorlopers toepassen, als je het volgende aanhoud lukt het altijd. Per 400 gram, 40 minuten op een temperatuur van 90 graden.

OM ER BIJ TE SERVEREN:

Benodigdheden keuken:

oven, kookpan met deksel, vergiet, steelpannetje, braadpan en een ovenschaal.

Benodigdheden recept:

  • - 2 stronken broccoli
  • - 300 gram krieltjes in de jas
  • - 150/200 gram geitenkaas
  • - 150 ml slagroom
  • - 50/100 gram gezouten walnoten of andere noten naar keuze
  • - Peper en zout

Tijd:

20 minuten (Start met dit recept kort voor de bout klaar is, zodat het direct na de bout in de oven kan)

Procedure:

Snij de broccoli van de stronk en halveer de krieltjes.

Doe een laagje water tot maximaal 1 cm in de kookpan met deksel. Breng dit met de deksel erop aan de kook.Doe de broccoli in de pan en plaats de deksel terug. Gaar voor 5 minuten en giet uit in het

vergiet. Herhaal dit met de krieltjes. Als je een kookpan hebt wanneer dit in 1 keer kan, dan gewoon doen.

Terwijl je dit doet zet je de braadpan op een redelijk hoog vuur en doe de walnoten in de pan, verhit ze voor 5 minuten, je hoeft ze alleen maar wat rondom te verwarmen.

Tijdens het garen van de broccoli en krieltjes verwarm je de slagroom in een steelpannetje en

wanneer deze wil gaan koken het vuur op allerlaagst en voeg de geitenkaas in kleine stukje erbij en blijf roeren tot dit 1 geheel is.

Doe de broccoli en krieltjes in de ovenschaal, giet daar het de slagroom geitenkaas mengsel overheen en voeg peper en zout na smaak toe naar je eigen wens.

Dit doe je net voordat je de bout uit de oven haalt.

Wanneer je de bout uit de oven haalt, zet je de oven op 200 graden en plaats de ovenschaal erin

Dit heeft 10 minuten nodig.

Je kan dit natuurlijk ook doen in een tijd waar jij je het prettigst bij voelt.

Een recept is een leidraad en geen must, het gaat erom dat jij er plezier aan beleeft.

 

                                                                        Geniet ervan!

 

Voeg een opmerking toe

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden
Annuleren